LiefLatenGaan
 
met de grootste zorg afscheid nemen van uw dier

Vragen die u kunt hebben

  • Ik weet niet of het al tijd is om over euthanasie na te denken, hoe kom ik daarachter?

Als u hier twijfels over heeft, of even wilt overleggen kan dat het beste met uw eigen dierenarts Zij kennen u en uw dier, en kunnen daarmee helpen. Verder is het boekje “Zijn wij niet te vroeg?” van dierenarts Hugo van Duijn gratis af te halen bij de meeste dierenartsenpraktijken, en anders kunnen wij dit naar u opsturen. Dit boekje kan u wellicht ook helpen in uw afweging.

 

  • Ik weet niet of ik het aankan om erbij te zijn

We kijken op het moment zelf wat voor u prettig is. U hoeft niet van tevoren te bepalen of u het aankan, wij kunnen het eventueel ook even alleen af als u de kamer wilt verlaten.


  • Wat gebeurt er met mijn huisdier na de euthanasie

Dat is aan u, we kunnen uw huisdier mooi neerleggen en bij u thuislaten als u zelf een regeling heeft getroffen, of andere huisdieren of anderen nog wilt kunnen laten kijken. We kunnen ook uw huisdier naar een dierenbegraafplaats of crematorium brengen als dit past in ons schema en de route.

 

  • Ik wil graag de as terugkrijgen na crematie, kan dat?

Dit soort vragen kunnen wij samen met u doornemen, zodat u precies weet wat u met het crematorium moet bespreken.


  • Kunnen jullie ook even naar mijn andere dieren kijken als jullie er zijn?

Kijken en aaien doen we zeker, maar verder zullen we geen veterinaire handelingen verrichten. Ten eerste hebben we de spullen daar niet voor bij ons, ten tweede richten wij ons uitsluitend op de meest rustige, lieve manier van afscheid nemen van dieren die aan het eind van hun leven zijn.


  • Zijn jullie alleen voor honden en katten, of ook andere dieren?

Honden en katten zijn de meest voorkomende huisdieren maar we willen er ook zijn voor alle andere diersoorten. Van muis tot paard of koe, wij zorgen voor een ervaren dierenarts, dus ook voor vogels en reptielen.


  • Wat is jullie werkgebied?

Wij hebben een netwerk van dierenartsen dat landelijk dekkend is, dus overal in Nederland.


  • Waarom werken jullie dierenartsen uitsluitend op het gebied van euthanasie, is dat niet raar?

Onze dierenartsen hebben vaak ruime ervaring in de praktijk, maar werken inmiddels buiten de dierenartsenpraktijk. Ze hebben echter allemaal het gevoel dat een goed afscheid van een huisdier zo belangrijk is, dat ze graag naast hun reguliere baan hier de tijd voor willen nemen. De dierenartsen krijgen extra training op het gebied van rouwverwerking om hier goed mee om te kunnen gaan.


  • Hoe lang duurt een euthanasie?

Het duurt zo lang als het duurt, en we nemen extra de tijd om te zorgen dat de euthanasie zo rustig en lief mogelijk verloopt. Gemiddeld ongeveer een uur.


  • Wat kost een euthanasie bij jullie?

Een precieze prijs is afhankelijk van het dier (vanwege het gewicht) en kunnen we geven na een eerste belletje. Ga er voor het gemak van uit dat we vanwege de extra tijd duurder zullen zijn dan bij de meeste dierenartsen, in basis is het tarief 375 euro voor een gemiddeld grote hond of kat.
.