LiefLatenGaan
 
met de grootste zorg afscheid nemen van uw dier

Werkwijze

Lief Laten Gaan koppelt mensen die graag hun dier thuis laten euthanaseren aan ervaren dierenartsen die een thuisbezoek kunnen doen, zodat zij op het moment dat voor het gezin en het dier het beste uitkomt op een rustige manier afscheid kunnen nemen. 

Dat gaat als volgt in zijn werk:


In het kort

  • U neemt contact met ons op
  • In goed overleg stellen we een afscheidsplan op
  • U ontvangt van ons een betaalverzoek via email
  • Op het afgesproken moment komt de dierenarts bij u langs om de euthanasie uit te voeren
  • Eventueel zorgen wij voor het transport naar een begraafplaats of het crematorium
  • Na afloop sturen wij uw dierenartsenpraktijk een rapport van de euthanasie ter sluiting van hun administratie.


 

In het lang

 Op het moment dat u zelf, of uw dierenarts contact opneemt met Lief Laten Gaan bekijken we eerst samen of euthanasie in uw situatie de juiste keuze is en, zo ja, op welke termijn dat vanuit het oogpunt van dierwelzijn zou moeten gebeuren.

Daarna plannen we een dag en tijd in. Alles is mogelijk, dus ook avonden of het weekend, bijvoorbeeld om rekening te houden met familieleden die afscheid willen nemen maar die van verder moeten komen.


Als wij aankomen gaan we zitten en bespreken we rustig wat er gaat gebeuren, mede zodat uw huisdier weer even tot rust kan komen na de aankomst van iemand in huis. We leggen op het moment zelf uit wat we exact gaan doen. In het kort komt dit neer op: het te eten geven van een middel (als het dier zelf wil eten) en/of het injecteren van een middel waardoor uw huisdier rustig wordt. Vervolgens geven we het dier een middel waardoor ze zo diep in slaap vallen dat ze uiteindelijk vanzelf ophouden met ademen. De voornaamste verschillen tussen hoe wij werken en hoe het bij uw reguliere dierenarts zou werken is dat wij meer tijd kunnen nemen omdat we geen spreekuur draaien, of andere afspraken hebben. Daarnaast hebben onze dierenartsen extra training gehad op het gebied van euthanasie en rouwverwerking. Dit gezegd hebbende, willen we benadrukken dat uw eigen dierenarts een uitstekende optie is voor euthanasie, en dat u juist daarvoor moet kiezen als u dat prettig vindt.


We hebben vooraf afspraken gemaakt over moeilijke beslissingen, zoals wat u wilt doen met uw huisdier achteraf. 

Wij kunnen advies geven als u uw dier nog rustig thuis wilt houden, of alles verder uit handen nemen. Indien u dit een prettig idee vindt hebben wij beschikking over een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde dierencrematoria.


Als laatste koppelen we terug aan uw eigen dierenarts hoe het is gegaan.