LiefLatenGaan
 
met de grootste zorg afscheid nemen van uw dier

Voor collega dierenartsen

Deze tekst is bedoeld voor collega dierenartsen, maar absoluut niet geheim. Dus ook niet-dierenartsen mogen dit lezen, al zal het voor u minder interessant zijn.

Beste collega,

We hebben hieronder wat vragen opgesteld waarvan we kunnen voorstellen dat jullie ze hebben. Grofweg hopen we dat jullie onze dienst zien als een verrijking van de mogelijkheden voor de praktijk: in sommige gevallen kan het handig zijn om door te verwijzen naar ons, bijvoorbeeld bij de wens voor thuiseuthanasie van cliënten terwijl u dat zelf niet aanbiedt of wanneer het dier lastig naar de praktijk te verplaatsen is.

Verdere vragen:

  • Waarom zou ik een cliënt naar een concurrerende collega doorverwijzen als ik dit prima zelf kan?

Ten eerste zijn wij geen concurrent: wij doen geen eerstelijns praktijk, draaien geen spreekuur en richten ons uitsluitend op thuis euthanasie. Wij laten het verder helemaal aan u of u wilt doorverwijzen of niet, het enige dat wij aanbieden is een extra dienst die u meer flexibiliteit geeft.

 

  • Moeten wij afdracht betalen of lid worden voordat we naar jullie mogen doorverwijzen?

Onze diensten zijn geheel vrijblijvend, geen afdracht of lidmaatschap nodig. Wij factureren direct aan de eigenaar en sturen de eigen praktijk een rapport van wat we gedaan hebben zodat u de patiëntenkaart kunt bijwerken en/of afsluiten.


  • Gebruiken jullie een specifiek protocol?

Doordat we iets meer tijd hebben dan normaal in de praktijk, en werken in de thuisomgeving komt medicatie vaak sowieso al beter aan dan in de praktijk.
Bij een standaard protocol voor gezelschapsdieren doen we indien mogelijk een extra premedicatie stap, oraal indien mogelijk met ACP. Uiteindelijk induceren we met tiletamine, zolazepam en ACP. Na inductie gebruiken we pentobarbital. Ons protocol is afgestemd met een specialist anesthesie en we delen het graag bij interesse.


  • Kan ik bij jullie werken?

We zijn altijd op zoek naar dierenartsen om ons netwerk te verbreden. Eisen zijn bereidheid tot nascholing op het gebied van rouwverwerking, euthanasie en dat je niet werkzaam bent binnen de praktijk in verband met eventuele belangenverstrengeling.